Cees Nierop
Cees Nierop

Expertise
Cees Nierop is gespecialiseerd in strafrecht en mediarecht. Hij verdedigt mensen die verdacht worden van een strafbaar feit en voert procedures over onrechtmatige (internet-)publicaties. Cees heeft zich in het bijzonder toegelegd op stalkingszaken. Hij heeft cliënten bijgestaan die verdacht werden van stalking/belaging en hij heeft voor slachtoffers aangifte gedaan en via een kort geding contact- en gebiedsverboden verkregen. Cees heeft op deze rechtsgebieden diverse spraakmakende zaken gedaan. Zo heeft hij een zaak gevoerd voor een Amerikaanse filmregisseur die gestalkt werd door een fan uit Amsterdam, hij heeft voorkomen dat in het programma Undercover in Nederland zijn cliënten herkenbaar in beeld kwamen en hij heeft tot voor elkaar gekregen dat verdachten niet zonder zwart balkje in de krant terecht komen. Ook heeft hij cliënten bijgestaan van wie tegen hun wil naaktfoto’s werden verspreid.

Loopbaan
Cees Nierop is sinds 2009 advocaat. Voordat Cees Nierop advocaat werd heeft hij diverse functies gehad bij ministeries. Hij adviseerde onder meer de minister van Sociale Zaken over arbeidsrecht en de minister van Binnenlandse Zaken over de Nederlandse Antillen, Curaçao en Aruba. Hij vertegenwoordigde Nederland bij de Europese Commissie en onderhandelde in Brussel over ontwikkelingsfondsen. In 2013 heeft Cees Nierop zijn eigen kantoor opgericht en in 2015 heeft hij het kantoor KKNM opgericht.

Opleiding
Cees Nierop studeerde eerst politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en de Freie Universität Berlin (cum laude), en later Nederlands Recht. Een samenvatting van zijn scriptie ‘de grens tussen liefdesverdriet en stalking in Nederland en Amerika’ is gepubliceerd in het Nederlands Juristenblad. De scriptie is later verwerkt tot het boek Liefdesverdriet en stalking (Celsus Juridische Uitgeverij).

Cees Nierop heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd: strafrecht en slachtofferrecht. Op grond van deze registratie is hij/zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Lidmaatschappen

1. VMC Vereniging voor Media- en Communicatierecht
2. LANGZS Landelijk Advocaten Netwerk Geweld en Zedenslachtoffers
3. NVSA Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten
4. vPAN Vereniging Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland