Over Cees Nierop

Expertise
Cees Nierop is gespecialiseerd in strafrecht, jeugdrecht, sociale zekerheidsrecht en privacyrecht. Hij verdedigt mensen en bedrijven die verdacht worden van een strafbaar feit en voert procedures over ondertoezichtstellingen (OTS) en onrechtmatige (internet-)publicaties. Cees heeft zich in het bijzonder toegelegd op stalkingszaken. Hij heeft cliënten bijgestaan die verdacht werden van stalking/belaging en hij heeft voor slachtoffers aangifte gedaan en via een kort geding contact- en gebiedsverboden verkregen. Cees heeft op deze rechtsgebieden diverse spraakmakende zaken gedaan. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten en lid van de Vereniging voor Jeugdrecht Amsterdam.

Loopbaan
Cees Nierop is sinds 2009 advocaat. Hij heeft zijn advocaten-opleiding genoten bij een gespecialiseerd en gerenommeerd strafrechtkantoor. Daarnaast heeft hij geruime tijd voor een civielrechtelijk kantoor gewerkt waar hij onder meer geprocedeerd heeft op het terrein van het arbeidsrecht, het aansprakelijkheidsrecht en het bestuursrecht. Voordat Cees Nierop advocaat werd heeft hij diverse functies gehad bij ministeries. Hij adviseerde onder meer de minister van Sociale Zaken over arbeidsrecht en de minister van Binnenlandse Zaken over de Nederlandse Antillen, Curaçao en Aruba. Hij vertegenwoordigde Nederland bij de Europese Commissie en onderhandelde in Brussel over ontwikkelingsfondsen. In 2013 heeft Cees Nierop zijn eigen kantoor opgericht.

Opleiding
Cees Nierop studeerde eerst politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en de Freie Universität Berlin (cum laude), en later Nederlands Recht. Een samenvatting van zijn scriptie ‘de grens tussen liefdesverdriet en stalking in Nederland en Amerika’ is gepubliceerd in het Nederlands Juristenblad. De scriptie is later verwerkt tot het boek Liefdesverdriet en stalking (Celsus Juridische Uitgeverij).